به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل هلدینگ کیمیا: پروژه کوره خشک کن که کارفرما آن شرکت کانی آرایی آریا است توسط شرکت کانی فرآوران بن فن تکمیل و در مرحله نصب و راه اندازی است.

لازم به ذکر است، دستگاه کوره خشک کن جهت خشک کردن پودرهای مرطوب و مواد جامد استفاده می شود. خشک کن دوار شامل یک استوانه ای می باشد که در جهت مناسب می چرخد و به طور معمول با افق زاویه کمی دارد. از این نوع خشک کن معمولا برای خشک کردن مواد مختلف در صنایع معدنی ،شیمیایی و بهداشتی استفاده می‌شود.
خشک کن های دوار به دو دسته کلی مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شوند. در خشک کن های مستقیم شعله بصورت مستقیم بر روی مواد ورودی اعمال می شود که موجب تبخیر آب و همچنین افزایش دمای مواد داخل خشک‌کن می شود. در روش غیر مستقیم مشعل و منبع حرارتی بصورت مستقیم بر روی مواد گرانولی اعمال نمی شود بلکه محفظه احتراق و سیلندر خشک کن بصورت مجزا طراحی و ساخته می شوند. در خشک‌کن های غیر مستقیم تغییر دما در مواد داخل خشک‌کن بسیار کم و نا محسوس می باشد. برای رطوبت زدایی از مواد حساس به حرارت از خشک کن های غیر مستقیم استفاده می شود.
خشک کن یا درایر طراحی و ساخته شده در شرکت از نوع مستقیم می باشد که مشعل آن دارای ظرفیت ۴و۵ میلیون کالری است. این درایر دارای قطر ۲ متر بوده و طول آن ۱۶ متر می باشد. بدین معنی که مواد داخل خشک کن در طول ۱۶ متر در معرض تابش مشعل قرار می گیرند. این خشک کن دارای ظرفیت رطوبت زدایی از ۵۰ تن بر ساعت بر کنسانتره روی است. محرک این خشک کن الکتروموتور 37 کیلو وات است که سرعت دوران ۳ دور بر دقیقه را ایجاد می نماید. همچنین برای این خشک کن یک سیکلون دوقلو به همراه فن برای مکش ذرات ریز و گرد و غبار در نظر گرفته شده است. با استفاده از سیستم مکش تعبیه شده ذرات ریز (فاین) از فضای داخل سیلندر خارج می شوند تا از ذوب شدن این ذرات در تماس با شعله مستقیم و آسب رساندن به درایر جلوگیری شده و عمر آن ارتقا یابد. برای سیستم مکش از فن به قطر ۹۰ سانتیمتر استفاده شده که محرک آن نیز یک الکتروموتور ۴۵ کیلو وات در نظر گرفته شده است. این سیستم مکش می تواند 3500 پاسکال اختلاف فشار را تامین نموده و با دبی 25 هزار متر مکعب بر ساعت هوای داخل درایر به همراه ذرات ریز را تخلیه نماید.